HKÜ
24 Eylül 2020

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ’NİN YENİ REKTÖRÜ PROF. DR. TÜRKAY DERELİ OLDU

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Prof. Dr. Türkay Dereli getirildi. Akademik kariyeri boyunca inovasyon ve AR-GE odaklı çalışmaları ile öne çıkan Prof. Dr. Dereli, 24 Eylül 2020 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile resmi olarak görevine başladı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu’nun teklifi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararnameyle Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Türkay Dereli atandı. Makine ve endüstri mühendisliği alanlarında yaptığı bilimsel çalışmalar ile dikkat çeken Dereli, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve İskenderun Teknik Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü görevlerini de üstlenmişti. Prof. Dr. Dereli, yönetim bilişim sistemleri, sistem tasarımı ve sibernetik, bilgisayar destekli tasarım ve üretim, mühendislik ve teknoloji yönetimi, teknoloji transferi, inovasyon ve girişimcilik alanlarında yaptığı akademik çalışmaları bulunuyor. Dereli 24 Eylül itibarıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ndeki yeni görevine başladı.
Prof. Dr. Türkay Dereli kimdir
1968 yılında Denizli’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamlayarak, 1986 yılında Ankara Yenimahalle Teknik Lisesi Elektrik Bölümü’nden mezun oldu. 1986–1992 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Mühendislik Fakültesi’nde “Makina Mühendisliği” öğrenimini tamamladı. Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden; 1994 yılında: “Yüksek Lisans”, 1998 yılında: “Doktora” derecelerini aldı. Aynı yıl Gaziantep Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladı. 2002 yılında “Doçent” unvanını aldı. Birçok endüstriyel ve güncel araştırma projesinde, ulusal ve uluslararası konferans organizasyonunda görev aldı. Özgün makale, tebliğ ve kitapları yayınlandı. Araştırmaları daha çok; Yapay Zeka, Yönetim Bilişim Sistemleri, Süreç Yönetimi, Sistem Tasarımı ve Sibernetik, Yatırım Planlama, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretim, Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi, Teknoloji Transferi, Hizmet Yönetimi, Marka Yönetimi, İnovasyon ve Girişimcilik gibi konulara odaklanmıştır.